screen-shot-2016-09-11-at-21-21-03

A Játssz!Ma! egy ingyenes, gondolkodásfejlesztő közösségi játék. A játékban maximum háromfős, bármilyen korú, nemű és összetételű csapatok vehetnek részt. A regisztrációhoz nem kell mást tenni, csak összeállni barátaiddal, osztálytársaiddal, tanítványaiddal, szüleiddel vagy kollégáiddal, kitalálni egy frappáns csapatnevet és nevezni a játékra!

 

 FELADATOK      NEVEZÉS        EREDMÉNYEK      MEGOLDÁSOK      SORSOLÁS

A JÁTÉK MENETE

  1. A regisztrált csapatok minden kedden 18:00 órakor e-mailben kapják meg az aktuális forduló feladatait, amelyek ezzel egy időben a játék honlapján is elérhetővé válnak.
  2. A csapatoknak minden fordulóban három feleletválasztós feladatot kell megoldaniuk. Figyelem: van ahol több helyes válasz is megjelölhető! A három feladat megoldását egy csapat egy fordulóban csak egyszer küldheti el – ezt bármely csapattag megteheti, de azt utána már más csapattag nem javíthatja, nem módosíthatja.
  3. A megoldásokat a csapatok a regisztrációnál kapott titkos kóddal tudják beküldeni, ezért fontos, hogy a nevezéskor kapott kódot minden csapattag megjegyezze és titokban tartsa.

 

PONTOZÁS

Minden feladat helyes megoldásáért pontok járnak, a feladatok 100, 200 és 300 pontot érnek. Az első jó megoldást küldő csapat maximális pontot kap; az ezt követőn érkező megoldásokért már csak töredékpont jár, az alábbiak szerint:

Első helyes megoldás: 100%
Az első helyes megoldást követő egy órában: 90%
Az első helyes megoldást követő második órában: 80%
Az első helyes megoldás napján: 60%
Az első helyes megoldás másnapján: 40%
A feladat kiküldésének hetében (vasárnap 23:59-ig): 25%
A feladat kiküldését követő 6. hét végéig: 10%

A feladat kiküldését követő hét végéig: 10%

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálni a játék elindulását követően is lehet, ebben az esetben a feladatok utólag is megoldhatók. A nevezési időszak  2016. december 31-én zárulÖsszesen 25 forduló lesz, október 25-től április 11-ig.

Az adott fordulóban legalább 1 pontot elérő csapatok között hetente 3 db értékes ajándékot sorsolunk ki. A nyertesek ajándékaikat postán, vagy személyesen kapják meg.

Az utolsó fordulót követően az összesített eredménylista első 10 helyezettje offline versenyen vesz részt, amelyen az online szakaszban elért eredményeik szerint előnyöket élveznek majd; ennek helyszínét és időpontjátkésőbb jelöljük ki. Végeredményt a Játssz!Ma! verseny második, offline szakasza után hirdetünk, amelynek során a legjobb 3 csapatot díjazzuk.

 

ISKOLÁK VERSENYE

A játék minden résztvevője a regisztrációkor nevezését valamely iskolának ajánlhatja. Ez nem a volt, vagy jelenlegi iskolája kell legyen (persze lehet az is), hanem egy számára szimpatikus iskola. A legtöbb ilyen ajánlást összegyüjtő iskola (2016. december 31-ig) a Matematika Birodalma Alapítvány jóvoltából 300.000 Ft-os támogatásban részesül. A nevezésnél kérjük az iskola minél pontosabb megnevezését.

 

DÍJAZÁS

  • A verseny fődíja: 500 000 Ft / csapat
  • Második helyezett: 250 000 Ft / csapat
  • Harmadik helyezett: 100 000 Ft / csapat
  • A 4-10. helyezett csapatok tárgynyereményben részesülnek.

 

Back to Top