A Játssz!Ma! Junior egy ingyenes, gondolkodásfejlesztő közösségi játék. A játékban egy-, illetve kétfős csapatok vehetnek részt. A regisztrációhoz nem kell mást tenni, csak összefogni gyerekeddel, barátoddal, osztálytársaddal, szüleiddel, kitalálni egy frappáns csapatnevet és nevezni a játékra! A játék célja a 8-12 éves gyerekek matemaikai gondolkodás iránti szeretetének a kialakítása, illetve mélyítése. Ennek ellenére a játékban bárki részt vehet, aki kihívást, szórakozást és örömöt lát a feladatok megoldásában és beküldésében.

 

 FELADATOK      NEVEZÉS        EREDMÉNYEK      MEGOLDÁSOK

 

A JÁTÉK MENETE

  1. A regisztrált csapatok minden kedden 16:00 órakor e-mailben kapják meg az aktuális forduló feladatait, amelyek ezzel egy időben a játék honlapján is elérhetővé válnak.
  2. A csapatoknak minden fordulóban három feleletválasztós feladatot kell megoldaniuk. Figyelem: van, ahol több helyes válasz is megjelölhető! A három feladat megoldását egy csapat egy fordulóban csak egyszer küldheti el – ezt bármely csapattag megteheti, de azt utána már más csapattag nem javíthatja, nem módosíthatja.
  3. A megoldásokat a csapatok a regisztrációnál kapott titkos kóddal tudják beküldeni, ezért fontos, hogy a nevezéskor kapott kódot minden csapattag megjegyezze és titokban tartsa.

 

PONTOZÁS

Minden feladat helyes megoldásáért pontok járnak, a feladatok  különböző nehézségűek, ennek megfelelően 10/20/30/40/50 pont jár egy feladat jó megoldásáért. Egy  fordulóban összesen 100 pont gyűjthető. A megoldásokat a közzététel hetében és az azt követő héten lehet beküldeni. Az ebben az időszakban beküldött feladatokért kapható pontszám csak attól függ, hogy helyes-e a megoldás, és független attól, hogy ebben az időszakban mikor került beküldésre.

 

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálni a játékra 2018. október 12.- 2019. március 31. között lehet.

 

A JÁTÉK IDŐTARTAMA

Összesen 15 forduló lesz, ezek dátumai:

 

2019. január: 8, 15, 22, 29.

2019. február: 5, 12, 19, 26.

2019. március: 5, 12, 19, 26.

2019. április: 2, 9, 16.

 

ISKOLÁK VERSENYE

A játék minden résztvevője a regisztrációkor nevezését valamely iskolának ajánlhatja. Ez nem a volt, vagy jelenlegi iskolája kell legyen (persze lehet az is), hanem egy számára szimpatikus iskola. A legtöbb ilyen ajánlást összegyüjtő iskola (2019. március 31-ig) a Matematika Birodalma Alapítvány jóvoltából 500.000 Ft-os támogatásban részesül. A nevezésnél kérjük az iskola minél pontosabb megnevezését. Csak azon csapatok ajánlását vesszük figyelembe, amelyek legalább egy helyes megoldást beküldenek a játék során. Az iskolák versenyének győztesét a Játssz!Ma! és Játssz!Ma! Junior ajánlások összevonása után hirdetjük ki.

 

DÍJAZÁS

A Játssz!Ma! Junior résztvevőinek garantált ajándék jár az alábbiak szerint:

 

Azon csapatok, akik 700  pont felett teljesítenek a Matematika Birodalma Alapítvány ajándékát kapják.

Azon csapatok, akik 1200  pont felett teljesítenek a Central Média Csoport és a Matematika Birodalma Alapítvány ajándékát kapják.

Back to Top